Печія у вагітних: що варто знати

Друга половина вагітності часто супроводжується печією. Це відчуття печіння за грудиною, яке часто посилюється після прийому їжі або під час лежання, знайоме багатьом майбутнім мамам. Хороша новина в тому що печія під час вагітності – це часто прояв фізіологічних змін в організмі вагітної та не несе загрози ні матері, ні дитині.

Причини печії

Основною причиною являється збільшення розмірів вагітної матки, яка чинить тиск на шлунок, що викликає потрапляння закисленого вмісту шлунку до стравоходу. Така ситуація найчастіше спостерігається у другій половині вагітності.

Ближче до пологів вступає в силу друга причина – підвищення рівню прогестерону. Він розслаблює м’язи матки, готуючи її до пологів та одночасно розслаблює клапан між шлунком і стравоходом. Внаслідок цього шлунковий вміст піднімається вгору, викликаючи відчуття печії.

Як полегшити симптоми печії

Для зменшення печії необхідна нейтралізація шлункової кислоти. Це можна зробити за засобами з залужнюючою дією. Вони бувають у вигляді таблеток, гелів, оральних суспензій, а також у вигляді води з адаптованим складом.

Поради для зменшення печії

  1. Дотримуйтесь збалансованого харчування. Уникайте жирної, смаженої їжі, цитрусових, шоколаду, кофеїну та гострих страв.
  2. Їжте маленькими порціями, але частіше. Це допоможе уникнути переповнення шлунку та зменшить тиск на нього.
  3. Не лягайте одразу після їжі. Після прийому їжі почекайте хоча б годину перед тим, як лягати.
  4. Спіть на лівому боці. Така поза зменшує тиск на шлунок і сприяє запобіганню печії.
  5. Носіть вільний одяг. Тісний одяг може здавлювати живіт і сприяти появі печії.
  6. Пийте достатньо води протягом дня. Це допоможе підтримувати здоровий баланс травної системи.

Ізота – твоя вода, якщо турбує печія

Ізота – це розроблений фармацевтами слабогазований напій з адаптованим складом для зменшення проявів печії. Ізота завдяки спеціалізованому складу допомагає підтримувати природний баланс у шлунку.

Що варто знати про воду Ізота:

  1. Швидка дія. Завдяки великій площі контакту з кислим середовищем шлунку, Ізота швидко нейтралізує кислоту.
  2. Можливість для щоденного вживання. Ізоту можна вживати щоденно без ризику для матері та дитини, підтримуючи водний баланс.
  3. Зручна для вживання на ніч. На відміну від таблеток, вода Ізота не становить ризику при швидкому засинанні, що робить її зручним засобом для нічного використання.

Майбутня матуся прислуховується до свого організму, тому при виникненні симптомів печії, порадьтесь зі свої лікарем стосовно методів зменшення її проявів.

Насолоджуйтесь вагітністю та тримайте Ізоту напоготові!

Детальніше